HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve Güvenli Alışverişe Giriş Yapın.
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca Üye Olabilirsiniz.

LED Ray Spot Nedir, Kullanım Alanları Nelerdir, Avantajları Nelerdir, Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

21-01-2020 17:06
LED Ray Spot Nedir, Kullanım Alanları Nelerdir, Avantajları Nelerdir, Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

LED Ray Spot Nedir?

LED Ray Spotlar, iç mekân LED aydınlatma ürünleri arasında, kullanım alanı en geniş ürünler arasında gelmektedir. Peki LED Ray Spot nedir, nerelerde kullanılır, avantajları nelerdir ve Ray Spot alırken nelere dikkat edilmedir? Şimdi bunlara birlikte göz atalım.
 
LED Ray Spotları İncele

Ray Spot; vitrin, stand, raf, reyon gibi belli bölgelere dikkat çekmek amacıyla kullanılan, tavana veya duvara monte edilen monofaze veya trifaze bir ray üzerinde hareket edebilen ve 360 derece dönerek yönü ayarlanabilen spot armatürlerdir. Aydınlatma sektöründeki gelişmeler sonucunda LED teknolojisinin ray spotlarda da kullanılmaya başlamasıyla birlikte hayatımıza giren LED Ray Spotlar; yüksek ışık gücünü, düşük enerji sarfiyatı ile karşılanabilir hale getirmiştir.

 

LED Ray Spotların Kullanım Alanları Nelerdir?

LED Ray Spotlar; yaydıkları ışığın büyüsüyle dikkat çekici ve hoş bir görüntü oluşturduğundan, bölgesel aydınlatma ihtiyacı olan her alanda kullanılmaktadır. İster tavana, isterseniz de duvara monte edilen ray üzerinde hareket edebilen LED Ray Spotlar; başta Mağaza Aydınlatmaları, Vitrin Aydınlatmaları, Müze Aydınlatmaları, Sahne Aydınlatmaları, Ofis Aydınlatmaları, Cafe Aydınlatmaları, Restoran Aydınlatmaları, Stand Aydınlatmaları, Reyon Aydınlatmaları olmak üzere, akla gelen birçok alanda vazgeçilmez aydınlatma ürünü olmuştur.

 
      

LED Ray Spot Aydınlatmaları
 
Ray Spotlar, son dönemde Retro ve Vintage tarzlarda da üretilmesiyle birlikte; Ev, Ofis, Mağaza, Cafe, Restoran gibi alanlarda da dekoratif aydınlatma ürünü olarak sıklıkla kullanılmaktadır.
Aşağıda, Retro/Vintage tarzlara örnek olarak bazı Ray Spot modelleri gösterilmiştir.

 
                                  
Başlıca Retro Ray Spot Modelleri

 

LED Ray Spotların Avantajları Nelerdir?

LED Ray Spotlar;
 
* Düşük enerji tüketerek yüksek ışık gücü sağlamaktadır.
 
* Uzun kullanım ömrüne sahiptir.

* Ray üzerinde ve kendi ekseninde hareket ederek yön değiştirebilmektedir.

* Kibar yapıda ve estetik bir görünüme sahiptir.

 

LED Ray Spot Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

1- Güç

Beklenen ışık gücü elde edilerek verimli bir aydınlatma sağlanabilmesi için, piyasada 5 Watt'tan 40 Watt'a kadar farklı güçleri bulunan LED Ray Spotlardan ihtiyaca uygun güçteki ürün seçimi yapılmalıdır.


2- LED Kalitesi

LED aydınlatmada, diğer ürünlerde olduğu gibi LED Ray Spotlar için de üründen beklenen verimin alınabilmesindeki en önemli faktör, üründe kullanılan LED çipinin kalitesidir. Söz konusu LED kalitesi ise de, yüksek kalitedeki LED çipleriyle tüm dünyaca kabul görmüş olan SAMSUNG LED Ray Spotlar ve OSRAM LED Ray Spotlar, % 100 müşteri memnuniyetiyle adlarından söz ettirmektedir.

Bununla birlikte Retro/Vintage tarzındaki Ray Spotlarda dahili LED çipi olmayıp bu tarz Ray Spotlar, genellikle E27 veya GU10 duylu (starter ayaklı) LED ampuller ile çalışmaktadır. Mekânınızın dekorasyonuna daha uygun olması sebebiyle; Retro/Vintage tarzdaki bir Ray Spot kullanmayı tercih ederseniz, seçtiğiniz Ray Spotta; LED Ray Spot Ampulleri alanında öne çıkan PANASONIC, SYLVANIA gibi alanında öne çıkan güvenilir markaların ampullerinin kullanmanızı tavsiye ederiz.

3- Işık Rengi

LED Ray Spotlarda kullanılan ışık renklerini genel olarak; Soğuk Beyaz (6.500K), Ilık Beyaz (4.000K) ve Gün Işığı (2.550K - 3.200K) olarak üç ana grupta toplayabiliriz. LED Ray Spotlarda ışık rengi seçimi yapılırken, mekândaki diğer aydınlatma ürünlerinin ışık renginin veya ona yakın bir rengin tercih edilmesi tavsiye edilmekle birlikte; en yaygın olarak, Ilık Beyaz -diğer bir tabirle Doğal Beyaz- (4.000K) ışık rengi tercih edildiği bilinmektedir.

 

Aşağıda, LED Ray Spotlarda kullanılan ışık renkleri gösterilmiştir.

 

 

 
Soğuk Beyaz, Ilık Beyaz ve Gün Işığı Renkleri 
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.